Cursuri

Portugheza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, a șasea în funcție de numărul de vorbitori nativi. Este limba oficială în Portugalia, Brazilia, Angola, Mozambic, São Tomé și Principe, Capul Verde, Guinea-Bissau. De asemenea, este una dintre limbile oficiale din Macau (alături de chineză) și în Timorul de Est. Vorbitori de portugheză sunt în provincia indiană Goa, dar și în Franța, Luxemburg și Statele Unite ale Americii, unde există comunități de imigranți portughezi.

CERTIFICAT DE LIMBA PORTUGHEZĂ!

Începând din anul universitar 2010-2011 se poate susține testul Alpha și la limba portugheză. Mai multe informații despre datele de examen, structura testului, taxă pot fi găsite pe situl Centrului Alpha din cadrul Facultății de Litere.

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

Din anul universitar 2007-2008, Centrul de Limbă Portugheză și Institutul Camões din Lisabona sprijină cursurile facultative de limbă și cultură portugheză din cadrul Facultății de Litere. Înscrieri se fac în septembrie, înainte de începerea anului universitar.

Oferta educațională

Curs facultativ de limba portugheză: 2 ore/ săptămână, 3 credite/semestru, 4 semestre, permite învățarea limbii portugheze până la nivelul B1+.

Curs facultativ de cultură portugheză: 2 ore/ săptămână, 3 credite/semestru, 2 semestre, permite însușirea noțiunilor fundamentale despre cultura portugheză.

Profesor este lect. dr. Veronica Manole.


Poze de Laura Chirilă © 2009 Centrul de Limbă Portugheză / Camões I. P. Str. Horea nr. 31, sala 40, parter, Cluj-Napoca, 400202