28-29 noiembrie 2017: New Work Portuguese Short Film Festival la Cinema Victoria

26 Noiembrie 2017

În 28 și 29 noiembrie, de la ora 20:00, Cinema Victoria din Cluj-Napoca găzduiește prima ediție a festivalului New York Portuguese Short Film Festival, festivalul de scurtmetraje portugheze din New York, care promovează cinematografia portugheză și noua generație de regizori portughezi.  https://www.facebook.com/events/1944200292497785/
De asemenea, se pot cumpăra bilete la cinematograf, înainte de începerea spectacolelor.
Filmele vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză.

28 noiembrie este seara scurtmetrajelor: „Instalarea fricii”, în regia lui Ricardo Leite, o adaptare îndrăzneață după romanul omonim semnat de scriitorul portughez Rui Zink, „Dulgherul, de João Vasco, un documentar emoționant despre uitare și transformare, „A fost odată un fir, de Patrícia Figueiredo, o pildă ingenioasă despre conexiuni realizată sub formă de animație sunt doar câteva dintre cele 11 scurtmetraje pe care le veți regăsi în program.

Pe 29 noiembrie, va avea loc proiecția documentarului „Portughezi din Soho – Istoria care a schimbat geografia”, de Ana Miranda, care ne dezvăluie istoria portugheză a cartierului SoHo situat chiar în inima Manhattan-ului.

Programul complet este disponibil pe www.falaportugues.ro.

Bilete pe www.cinemavictoria.rohttp://www.cinemavictoria.ro/rezervari

Eveniment organizat de Asociația Fala Português! în colaborare cu Arte Institute din New York cu sprijinul Institutului Francez din România și al Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză.

Parteneri media: Librăriile Humanitas, Umblat.ro, Cooperativa Urbană, Cinefan.ro, Zile și Nopți.


Poze de Laura Chirilă © 2009 Centrul de Limbă Portugheză / Camões I. P. Str. Horea nr. 31, sala 40, parter, Cluj-Napoca, 400202